Natur og Utfordring AS

Litt om Magne Moen

Idrett og friluftsliv har vært av stor interesse for Magne i tidlig alder. Når han var 14 år flyttet hans familie fra Drammen til Tovik, utenfor Harstad, noe som satte sving i interessen for natur og idrett. Med den storslåtte Nord Norske naturen, ble det mange jaktturer på fjellene i nærområdet, samt lakse og fluefiske i vann og elvevassdrag.

Av idrett har det vært mye, men sykling lå hans hjerte nærmest. I årene han drev med sykling, rakk Magne å bli Kretsmester, Nord Norsk og Kalottmester i sykling.

Så kom tiden da militæret innhentet han. Han var blant annet i Hans Majestets Kongens Gardes Drilltropp og erfaring som offiser i forsvaret. Ikke nok med det, så var han 6 år som kursholder for soldater i forsvaret.

Så kom året 2000, som ble et vendepunkt i hans karriere. Han startet Natur og Utfordring på Sommarøy og et påfølgende ”datterselskap ” i Tromsø 2007. Gjennom 12 år har ca 40 000 deltakere vært på samhandlingsaktiviteter hos han. Bedrifter, organisasjoner og skoleklasser har gjennomført grensesprengende aktiviteter der de fikk oppleve nye sider ved seg selv, kollegaer og sine medelever.

Av toppturer å nevne, så har han besteget:

2003 Svolværgeita, 300 m
2007 Breithorn i Sveits, 4162 m
2009 Kilimanjaro, Lemoshoruten
2011 Kilimanjaro, Machameruten
2011 Stetind, 1392 m
2011 Kilimanjaro, Machameruten
2012 Kilimanjaro. Machameruten
2012 Kilimanjaro. Machameruten
2013 Kilimanjaro. Machameruten
2014 Kilimanjaro. Machameruten

Og litt mer nede på landjorda har Magne padlet elva Karasjokka i 2010.

Ja dette er noe av det Magne har drevet med, og som gjør han til en allsidig turleder. De erfaringene han har ervervet seg i årenes løp, har vært med og gitt han en meget høy kompetanse som turleder til Kilimanjaro.


Av Tove Moen

Sommarøy

Les mer

Innerdalen

Les mer